Skibril: een must voor een zorgeloze skivakantie. Ook op sterkte!

Bescherm je ogen op skivakantie

Vertrek jij binnenkort op skivakantie? Zorg dan dat je je ogen goed beschermt tegen de schadelijke, ultraviolette zonnestralen. 

Onze ogen zijn sowieso heel gevoelig voor UV-stralen, maar tijdens het skiën is het risico nog groter. Op grote hoogte is het UV-licht immers veel sterker én sneeuw zorgt ervoor dat het licht wordt gereflecteerd. De combinatie van deze factoren kan zeer schadelijk zijn. Als je hoornvlies te lang en te intens wordt blootgesteld aan UV-licht, kan je te maken krijgen met sneeuwblindheid. Dat kan je herkennen aan pijnlijke, tranende ogen die overgevoelig zijn voor licht. Meestal verdwijnen zulke klachten vanzelf binnen 12 à 24 uur, maar je wilt natuurlijk niet dat je vakantie op die manier in het water valt.

Je kan sneeuwblindheid makkelijk voorkomen door te kiezen voor een goed passende skibril, skimasker of goggles. Die beschermt je niet alleen tegen de zon, maar ook tegen de koude. Zo kan je irritatie, uitdroging en tranende ogen voorkomen. En als je met hoge snelheid je afdaling inzet, hoef je je dankzij je skibril ook geen zorgen te maken dat er sneeuw of ijs in je oog terecht zou komen.


6 gouden tips om je ogen te beschermen

  • Draag je bril altijd, zelfs wanneer het bewolkt is.
  • Kies voor glazen die meer dan 90% van de UV-straling kunnen wegfilteren (CE-norm 3 of 4). 
  • Koop een bril die je kan afstellen en zorg dat hij goed aansluit zodat hij niet van je hoofd kan vliegen.
  • Kies een montuur van kunststof met onbreekbare glazen en een breed gezichtsveld.
  • Laat een skibril op sterkte maken indien nodig.
  • Kies bij voorkeur voor donkere glazen, die filteren het UV-licht beter weg.
We hebben een ruim assortiment van skibrillen, skimaskers en goggles van Adidas, maar ook van Oakley & Julbo. Kom nu langs en ontdek ons volledige gamma! We helpen je graag de ideale bril (al dan niet op sterkte) uitkiezen.

Adidas stelt voor: Progressor Splite

De Progressor Splite is de nieuwste innovatie van Adidas op vlak van skibrillen. De bril is verderlicht met een gewicht van minder dan 80g, perfect voor ski-alpinisme dus! Daarnaast is het model ook zeer flexibel, waardoor de bril ook weinig plaats inneemt. Dankzij een innovatief ventilatiesysteem heb je steeds een helder zicht.

Je ontdekt er alles over in het onderstaande filmpje.

adidas Sport eyewear - progressor splite