Ziet je kind slecht? 4 signalen om op te letten

Vermoed je dat je oogappel te kampen heeft met een slecht zit? Deze 10 signalen kunnen duiden op oogproblemen.

Het zicht van je kind is belangrijk

Wist je dat maar liefst 80% van alle informatie die mensen elke dag verwerken visuele informatie is? Als je kind te kampen heeft met oogproblemen, kunnen zijn/haar prestaties daarom ernstig belemmerd worden. Het is dan ook belangrijk om problemen op tijd op te sporen en te behandelen of te corrigeren. Je wilt immers niet dat ook de schoolprestaties van je kind er onder gaan leiden.

4 signalen om in de gaten te houden

Last van de ogen

Klaagt je kind soms van branderige of vermoeide ogen? Zijn de oogleden soms gezwollen of rood? Wrijft je kind vaak in de ogen, knippert hij/zij veel of is hij/zij gevoelig voor licht? Dit zijn duidelijke signalen dat je kind te kampen heeft van oogproblemen. Spring gerust eens binnen bij ons voor een check-up. Zijn de klachten ernstig? Dan sturen we je door naar een oogarts.

Moeite met lezen

Merk je dat je kind vaak letters omwisselt? In dat geval wordt vaak meteen aan dyslexie gedacht, maar dit zou ook kunnen liggen aan een slecht zicht. Ook als je ziet dat je kind het hoofd schuin houdt bij het lezen, één oog bedekt of het hoofd meebeweegt, kan dit een aanwijzing zijn dat hij/zij moeite heeft met lezen. 

Concentratieverlies & gedragsproblemen

Kan je kind zich moeilijk concentreren op school? Is je kind soms onhandelbaar? Vaak denken mensen dat dit aan het karakter van het kind ligt, maar dit kan soms ook te wijten zijn aan problemen met het zicht. Controleren is dus ook in dit geval de boodschap.

Lichamelijke klachten & vermoeidheid

Ook lichamelijke klachten kunnen te wijten zijn aan problemen met het zicht. Is je kind vaak vermoeid? Heeft hij/zij vaak last van het hoofd, de schouders of de nek? En treden deze klachten vaak op na school? Dan zou dit erop kunnen wijzen dat je kind zich te hard moet inspannen om goed te kunnen zien.

Twijfel je?

Bij Mulders Optiek zijn we gespecialiseerd in oogmetingen. Maak gerust een afspraak om de ogen van je kleine spruit eens na te laten kijken door onze experts. Zijn de klachten ernstig? Dan verwijzen we je altijd door naar een oogarts.
Maak een afspraak via 013 77 53 21.