Welk materiaal kies jij voor je volgende bril?

Ben je van plan om een nieuwe bril te kopen? Dan weet je vast en zeker dat de opties eindeloos zijn. Soms is het dan ook niet makkelijk om tussen al die opties jouw perfecte montuur te vinden. Bij Mulders Optiek begeleiden we jou met plezier naar de juiste keuze. Om je te helpen bij je keuze zetten we in deze blog alvast alle mogelijke materialen op een rijtje.

AcetaatAcetaat is een zeer populaire kunststof dat in zeer veel monturen gebruikt wordt. De mogelijkheden met dit materiaal zijn dan ook eindeloos. Het grote voordeel van acetaat is dat het zeer stevig, maar toch erg licht is. Bovendien is het een anti-allergisch materiaal, wat het zeer geschikt maakt voor een breed publiek. Brillen vervaardigd uit acetaat zijn over het algemeen vrij flexibel en zitten dan ook zeer comfortabel

Komono is een leuk voorbeeld van een Belgisch merk dat veel gebruik maakt van acetaat in hun monturen.

TitaniumWil jij een ijzersterk montuur dat tegen een stootje kan maar toch ook een groot draagcomfort heeft? Dan is een montuur uit titanium zeker iets voor jou. Dit materiaal is zeer duurzaam maar tegelijk ook licht qua gewicht. Ook titanium brillen zijn anti-allergisch. Aangezien het productieproces intensiever is en de grondstoffen iets schaarser, kost een titanium wel iets meer dan een doorsnee bril. Maar een titanium bril gaat ook langer mee dan andere brillen, aangezien het materiaal corrosiebestendig is. 

Het Deense Lindberg staat binnen de optiekwereld bekend om hun monturen vervaardigd uit kwalitatief titanium.

Roestvrij staalRoestvrij staal is zeer stevig, maar toch ook flexibel. Het biedt dezelfde voordelen als een bril uit titanium en vormt daarom een degelijk alternatief.

Een voorbeeld van een collectie uit roestvrij staal is de Noodles collectie van het eigenzinnige Belgische brillenmerk theo.

Hout De laatste jaren hebben brillen uit hout een grote opmars gekend qua populariteit. Het leuke aan een houten bril is dat ze uniek zijn: elk stuk hout is anders, dus ook elk montuur is anders. Een houten bril ziet er misschien zwaar uit, maar het tegendeel is waar. Een montuur uit hout is meestal zeer licht

Rolf is een populair Oostenrijks merk dat bekend staat voor hun handgemaakte, houten brillen.

GoudEen andere grote trend van het laatste jaar zijn gouden brillen. Hou je van glamour en wil je je look naar een hoger niveau tillen? Kies dan voor een montuur in geelgoud, rosé goud of platina.

Het luxueuze merk Chloé heeft enkele prachtige, gouden monturen op de markt gebracht.

Hulp nodig bij je keuze?

Heb je moeite met kiezen of wil je graag persoonlijk advies? Wij helpen je met veel plezier verder. Kom gerust eens langs in onze winkel of maak een afspraak via 013 77 53 21.