Zorg voor je ogen op vakantie

Moet jij binnenkort nog op vakantie vertrekken? Vergeet niet om ook aan het welzijn van je ogen te denken bij het treffen van je voorbereidingen. Overloop onze checklist om zeker te zijn dat je niets vergeten bent.

1. Bescherm je ogen met een zonnebril

Iedereen weet dat de UV-straling van de zon zeer schadelijk is voor de ogen. Als je op reis gaat, is de kans groot dat je jezelf blootstelt aan deze straling. Neem daarom een kwalitatieve zonnebril mee om je ogen te beschermen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Jonge ogen zijn namelijk nog gevoeliger voor zonlicht. 

2. Stop een reservebril in je koffer

In tal van Europese landen (waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje & Portugal) is het voor bril- en lenzendragers tegenwoordig verplicht om altijd een reservebril bij te hebben als je met de auto rijdt. Vermijd hoge boetes door een reservebril in het handschoenkastje van je auto te leggen.

Ook als je niet met de auto op vakantie gaat, is het verstandig om een reservebril bij te hebben. Zo heb je een alternatief als je bril kapot gaat of als je je contactlenzen verliest.

3. Neem genoeg contactlenzen mee

Draag je contactlenzen? Zorg dan dat je genoeg lenzen bij hebt. Op vakantie zijn vooral daglenzen heel handig in gebruik aangezien je geen vloeistoffen nodig hebt. Je kan ook elke dag nieuwe lenzen indoen. Handig als er bijvoorbeeld zandkorrels of zonnecrème in je oog gekomen zijn, want dit is schadelijk voor je lenzen. 

Draag je overdag liever geen lenzen? Kies dan voor nachtlenzen. Die corrigeren je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag scherp kan zien zonder hulpmiddelen. 

4. Laat je ogen controleren

Is het al een tijdje geleden dat je een oogmeting hebt laten uitvoeren? Spring dan snel nog eens binnen voor een check-up. We controleren niet alleen je zicht, maar kijken ook na of je bril nog goed zit. Zo kan je met een gerust hart vertrekken. Maak gerust een afspraak door te bellen naar 013 77 53 21.