Je bril onderhouden? Dat doe je zo!

Wie zijn bril regelmatig draagt, moet er ook voldoende zorg voor dragen. In dit artikel geven we je enkele belangrijke onderhoudstips mee zodat jouw montuur jarenlang kan meegaan.

1. Maak je bril regelmatig schoon

Een bril kan al snel vuil worden, zeker als je hem elke dag op je neus hebt. We raden je daarom aan om je bril regelmatig te poetsen. Maar wat is nu de beste manier om je bril te reinigen?

  • Spoel je bril af onder lauw water
  • Gebruik een zachte zeep of brilspray om vuil te verwijderen
  • Droog je bril met een zachte, schone (microvezel)doek

Je vermijdt best het gebruik van detergenten, afwasproducten en papieren doekjes om je bril te reinigen. Deze kunnen je glazen namelijk aantasten. 

2. Berg je bril op

Als je je bril meeneemt in je handtas of rugzak, zorg dan dat je hem in een gepaste brillendoos kan wegstoppen zodat hij onderweg niet beschadigd raakt. De ideale brillenkoker is gemaakt uit stevig, beschermend materiaal

Moet je je bril even aan de kant leggen en heb je je brillendoos niet bij de hand? Leg hem dan altijd met de bolle zijde van de glazen naar boven gericht om krassen te vermijden.

3. Vermijd temperatuurwisselingen

Brillen kunnen over het algemeen niet goed tegen plotse wijzigingen in de temperatuur. Stel je bril bij voorkeur niet bloot aan zeer hoge of lage temperaturen. Daardoor zou het glas kunnen barsten.

  • Laat je bril NOOIT in de auto achter: een auto wordt zeer warm in de zon
  • Reinig je bril NOOIT met heet water
  • Zet je bril liever af als je naar de sauna gaat

4. Laat je bril correct afstellen

Om te voorkomen dat de brilglazen snel verslijten, is het belangrijk om je bril correct af te stellen op jouw gezicht. Anders kan het zijn dat de glazen in aanraking komen met je huid, haar of wimpers, wat op lange termijn nefast kan zijn voor de glazen. Bij Mulders Optiek hechten we hier zeer veel belang aan. Als je bij ons een montuur koopt, zorgen we dat deze perfect afgesteld is. Ook als je je bril al een tijdje draagt, ben je steeds welkom om de afstelling van je bril na te laten kijken.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Spring gerust eens binnen of maak een afspraak via 013 77 53 21.