Bescherm je gehoor met onze tips

Wereldwijd heeft maar liefst 1 op de 6 mensen te kampen met gehoorproblemen. Laat het zo ver niet komen en bescherm je oren met onze tips.

5 tips om je oren te beschermen

Alle geluiden boven 80 decibel kunnen schadelijk zijn voor je gehoor. Denk daarbij aan harde muziek, maar ook bijvoorbeeld aan vliegtuigen, verkeer of bepaalde machines. Van zodra je gehoor beschadigd is, valt het niet meer te genezen. Voorkomen is dus in dit geval écht beter. Wij helpen je op weg met onderstaande tips:

  1. Vermijd lawaaierige omgevingen of maak gebruik van (op maat gemaakte) oordoppen.
  2. Zet het volume van je radio of tv niet te luid. Zolang je nog op een normale manier kan praten met anderen in de kamer, zit je goed.
  3. Luister je vaak naar muziek? Gebruik dan een koptelefoon in plaats van oortjes, begrens het volume tot 60% en beperk het luisteren tot maximaal 1 uur.
  4. Ga je naar een concert of festival? Probeer je oren af en toe wat rust te gunnen door een rustig plekje op te zoeken en ga nooit dichter dan 2 meter voor een geluidsbron (zoals boxen) staan.
  5. Ook bepaalde voedingsstoffen zoals antioxidanten, meervoudig onverzadigde vetzuren, magnesium, vitamine B12 en foliumzuur kunnen helpen om je gehoor te beschermen.

Heb je toch last van oorsuizen of een pieptoon? Ga langs bij een audioloog als deze problemen langer dan 24u aanhouden. Hoe langer je wacht om een specialist te bezoeken, hoe kleiner de kans dat deze problemen nog verholpen kunnen worden. 

Last van je gehoor?

Heb je de laatste tijd steeds meer moeite om andere mensen te begrijpen? Moet je vaak aan mensen vragen om zichzelf te herhalen? Beginnen omgevingsgeluiden weg te vallen? Dit zijn belangrijke signalen die duiden op een verminderd gehoor. 

Wil je zeker zijn? Kom dan langs bij Mulders Zien en Horen en laat je gehoor testen binnen een professionele omgeving. We hebben een aparte hoorzone, die speciaal ingericht is om je gehoor onder de loep te nemen. Onze audioloog, Vincent Van Lapperre, staat elke dag voor je klaar. Je maakt wel best op voorhand een afspraak zodat je zeker bent dat hij tijd kan vrijmaken. 

Op basis van de resultaten van je gratis hoortest kan Vincent je de beste oplossingen voor jouw situatie voorstellen. Je hebt de keuze uit een ruim aanbod discrete hoorapparaten voor elk budget. 

Maak een afspraak